Een overzicht van alle spiegelbewerkingen

Spiegels.nl is toeleverancier voor al uw spiegels. Met onze moderne machines kunnen we spiegels maken zoals u dat wilt, van klein en eenvoudig tot meters hoog en breed, in elke vorm en met uiteenlopende bewerkingen. Zowel bij een grote als een kleine productie hanteren wij concurrerende prijzen, die recht doen aan de kwaliteit van ons.

Zowel bij een grote als een kleine productie hanteren wij concurrerende prijzen, die recht doen aan de kwaliteit van ons.

Snijden op maat

Het snijden van een spiegel is een standaard klus die met de uiterste precisie moet worden uitgevoerd. Een goede druk en de juiste olie hoeveelheid levert een positieve bijdrage aan het eindresultaat. Hoe netter de snede hoe strakker het eindresultaat. Door onze CNC gestuurde machine worden toleranties hierdoor geminimaliseerd en is de afwerking is bijzonder glad. Door het ingeven van de juiste coördinaten snijden wij elke vorm die u wenst. Door de automatische aansturing kan de machine geheel zelfstandig in hoog tempo werken.

Slijpen

Een gesneden spiegel heeft een gevaarlijke, scherpe rand. Deze kan eenvoudig weg geslepen worden en veelal word dit (PP) Plat Poli of (RP) Rond Poli gedaan. Plat poli betekent een platte kopse kant met 2 afgeschuinde zijden van +/- 1–2 mm.

Bij Rond Poli is de kopse kant rond geslepen. Daarnaast kunnen we ook decoratieve elementen aanbrengen op uw spiegel. We beschikken daarvoor niet alleen over onze Bavelloni PR88 maar ook over een 5 assige CNC-machine.

Facet slijpen

Bij facet slijpen wordt over een grotere breedte een schuin aflopend vlak aangebracht op de hoek van de spiegel. Hierdoor ontstaat een decoratieve rand.De facetbreedte kunt u zelf aangeven van 5mm t/m 50mm breed. Veel voorkomende facetbreedtes zijn 20mm en 25mm.
Dankzij onze 5 assige CNC-machine is er veel mogelijk; we kunnen een facet aanbrengen op rechte en gekromde randen, zowel buiten- als binnenwerks met grote nauwkeurigheid.

In verstek

Het is ook mogelijk om de rand van de spiegel in verstek te slijpen. Bij poly slijpen wordt een zeer kleine rand geslepen. Bij slijpen in verstek brengen we een bredere rand aan op de spiegel in 45 graden. Hiermee kunt u o.a. meubels netjes afgewerkt krijgen.
Afhankelijk van de dikte van de spiegel wordt de breedte van de rand bepaald. Onder welke hoek de rand geslepen wordt, is aan u. Wij kunnen tot aan het maximum van 67,5° slijpen.

Convex en concaaf

Dankzij onze CNC-machine kunnen we de rand van een spiegel ook bol (convex) of hol (concaaf) slijpen. Dit wordt veel gedaan bij spiegels die samen een spiegelwand vormen. Door de bolle en holle zijde passen de spiegels perfect in elkaar en dat levert een strakke en stabiele spiegelwand op. De aansluiting tussen de spiegels hoeft niet te worden afgekit en is daardoor nauwelijks te zien.

Zandstralen

Het zandstralen van glas/spiegels gebeurt in de zandstraalcabine. Een deel van het oppervlakte wordt dan gematteerd d.m.v. het stralen van grid. Er kan volvlak gestraald worden, maar ook kunnen er motieven aangebracht worden. Een alledaags voorbeeld hiervan zijn onze badkamer spiegels met verlichting. Dankzij onze snijplotter, kunnen wij elk gewenst motief aanbrengen op de spiegel.

Graveren

Als u dat wilt, kunnen we uiteenlopende figuren aanbrengen in uw spiegel; een strak kader, een sierlijk patroon, een naam of het logo van uw bedrijf of organisatie, het is allemaal mogelijk.

Onze machine kan elk figuur aanbrengen door een uitsparing uit te slijpen in het oppervlakte van de spiegel

Boren

Boren is eigenlijk niets anders dan het aanbrengen van twee zeer diepe uitsparingen in de spiegel. De ene uitsparing wordt aan de bovenzijde aangebracht, de andere aan de onderzijde. De boormachine werkt hierbij met enige overlap, zodat er een volledig glad boorgat ontstaat zonder een hinderlijke rand. Op onze CNC-machine kunnen we de aangebrachte boorgaten naar binnen toe laten aflopen.